..

 

Дмитро Фірташ: Національну тристоронню соціально-економічну раду повинен очолювати Прем‘єр-міністр України

4 груд. 2012

КИЇВ, 4 грудня 2012 року. Вирішення складних економічних питань держави прискориться з посиленням ролі Національної тристоронньої соціально-економічної ради. При цьому орган, який представляє консолідовану позицію уряду, профспілок та роботодавців, повинен очолювати Прем‘єр-міністр України. Про це заявив Голова Ради, Голова Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ за підсумками засідання НТСЕР.

Серед першочергових питань, які потребують вирішення та підлягають спільному обговоренню урядом, роботодавцями та профспілками, Дмитро Фірташ назвав створення нових робочих місць, проблемні моменти податкової та митної політики, захист і розвиток внутрішнього ринку та покращення інвестиційного клімату.

За словами Дмитра Фірташа, Національна тристороння соціально-економічна рада – єдиний орган, який представляє узгоджену позицію всіх сторін соціального діалогу, та його рішення повинні у достатньому обсязі враховуватись при прийнятті рішень органами влади.

«Мі з профспілками виступаємо за те, щоб підняти та посилити роль Національної тристоронньої соціально-економічної ради. Цей орган – ключовий механізм, який дає можливість вирішити багато важливих державних питань. У зв‘язку з цим ми пропонуємо, щоб раду очолив Прем‘єр-міністр України», – сказав Дмитро Фірташ.

Довідка

Національна тристороння соціально-економічна рада (далі – НТСЕР) – постійно діючий орган, завданням якого є ведення соціального діалогу. НТСЕР складається з рівної кількості представників сторін профспілок, роботодавців та Кабінету Міністрів України. До основних задач НТСЕР відноситься напрацювання консолідованої позиції соціального діалогу відносно стратегії економічного та соціального розвитку України, підготовка і представлення узгоджених рекомендації та пропозицій Президентові України, Верховній Раді та Кабінету Міністрів України з питань формування та реалізації державної економічної та соціальної політики, регулювання трудових, економічних, соціальних відносин.