..

 

Україна має всі підстави для розгляду поданої у СОТ заявки у повному обсязі

29 лист. 2012

КИЇВ, 29 листопада 2012 року. Україна має всі підстави для розгляду поданої до Світової організації торгівлі заявки на перегляд умов членства у повному обсязі. Заява делегації 23 країн-членів СОТ про те, що Україна, подаючи заявку, вийшла за межі допустимого обсягу перегляду тарифних умов, дещо перебільшена.

Вони посилаються на статтю XXVIII Генеральної угоди про тарифи та торгівлю від 1994 року, яка визначає порядок перегляду тарифних поступок та не містить будь-яких обмежень стосовно обсягу заявок, які країни-члени СОТ можуть подавати в перший день кожного трирічного періоду членства у цій організації.

В цій же статті вказується, що обсяг компенсацій, які країна готова надати іншим членам СОТ, визначається в ході переговорів.

Федерація роботодавців України розцінює дану заяву як спробу ряду країн зберегти нинішній режим торгівлі з Україною, який вигідний, в першу чергу, їх національним виробникам.

Федерація роботодавців України представляє інтереси всього українського бізнесу та об‘єднує підприємства, які виробляють 70% ВВП України. На підприємствах-членах ФРУ працюють понад 5 млн. людей.