..

 

В Україні необхідно змінити правила ведення бізнесу – Дмитро Фірташ

25 квіт. 2013

В Україні необхідно змінити правила ведення бізнесу. Про це заявив Голова Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ під час зустрічі з керівниками та власниками понад 100 підприємств і керівництвом Кіровоградської області.

“Нас не влаштовують правила ведення бізнесу. Існуючі правила гри вигідні тим, кому вигідно працювати в тіні. Я не можу прийняти ці правила, тому що я повинен виплатити людям зарплату, я повинен розвивати бізнес. Те, що ми повинні змінити правила гри – сумнівів немає”, – підкреслив Голова Федерації роботодавців України.

Дмитро Фірташ зазначив, що ФРУ працює над спрощенням ведення бізнесу в Україні. Серед перших кроків – скорочення кількості та повноважень контролюючих органів. Для цього було складено Національний реєстр контролюючих органів.

“Я хочу, щоб кожен роботодавець знав, хто його може перевіряти, скільки разів, з якими повноваженнями, щоб було зрозуміло, хто може зупинити виробництво. Потрібно навести порядок у цій сфері”, – підкреслив Голова ФРУ. Дмитро Фірташ зазначив, що питання впорядкування повноважень контролюючих органів буде обговорюватися з урядом України.

Федерація роботодавців України склала Національний реєстр контролюючих органів, до якого внесено 70 держструктур. У 2012 році вони провели 2,1 млн. перевірок. 44 органи мають право зупинити роботу підприємств. Торік ці контролюючих структури призупиняли або обмежували роботу 154 тисяч підприємств. Згідно з оцінками експертів ФРУ, в результаті вимушених простоїв підприємства торік недоотримали виручку в розмірі близько 27 млрд. гривень.

Робота зі складання Національного реєстру контролюючих органів почалася у вересні 2012 року. Реєстр представлений у вільному доступі на сайті reestr.fru.org.ua.