..

 

ФРУ пропонує Уряду реформувати систему промислової безпеки та охорони праці

19 вер. 2013

РІВНЕ, 19 вересня 2013 року. Федерація роботодавців України пропонує Уряду реформувати систему безпеки промислового виробництва і охорони праці. Про це заявив Голова Ради ФРУ Дмитро Фірташ у четвер на підприємстві "Рівнеазот" у ході наради, присвяченої питанням підвищення стандартів охорони праці на підприємствах хімічної галузі України.

"Промислова безпека для всіх українських підприємств - це питання номер один. Ми повинні переглянути всі нормативи безпеки", сказав Дмитро Фірташ. За його словами, середній вік українських підприємств становить близько 50 років, а підприємств хімічної галузі - 60 років. Тому потрібно приділяти безпеці істотно більше уваги і переглядати нормативи безпеки раз на 5-10 років.

"Нормативи промислової безпеки застаріли. Наприклад, процедуру контролю  над технічним станом трубопроводів на хімічних підприємствах визначає інструкція, випущена у 1969 році. І за 44 роки вона жодного разу не переглядалася", - підкреслив Дмитро Фірташ. Аналогічна ситуація у металургії, енергетиці та інших галузях.

Голова Ради ФРУ звернувся до присутніх на нараді представників науково-дослідних інститутів, співробітників хімічних підприємств і закликав почати підготовку пропозицій для змін нормативів безпеки. "Я обговорював це питання з Прем'єр-міністром України. Він сказав, що чекає пропозицій від Федерації роботодавців України і готовий організувати роботу в рамках державної комісії з перегляду нормативів безпеки", - сказав Дмитро Фірташ.

Говорячи про модернізацію підприємств Group DF, Дмитро Фірташ сказав, що з 2010 року в модернізацію чотирьох азотних підприємств було вкладено 3,2 млрд. грн. 30-40% з них - кошти, вкладені у промислову безпеку. Дмитро Фірташ повідомив, що у 2013 році в підприємства буде вкладено 1,5 млрд. грн.