..

 

Україна повинна знайти внутрішні резерви для розвитку економіки - Дмитро Фірташ

6 лист. 2013

КИЇВ, 6 листопада 2013 року. Україна повинна знайти внутрішні резерви для розвитку економіки. Про це заявив Голова Ради Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ під час засідання Ради ФРУ в середу в Києві.

«Сьогодні дуже важливо знайти внутрішні резерви для розвитку економіки. Ми повинні знайти механізми, які дозволять кредитувати українську економіку під доступні 8-9 відсотків річних. Це можуть бути кредити на півтора-два роки. Вони дозволять підприємствам зберегти існуючі робочі місця та обсяги виробництва», – сказав Дмитро Фірташ.

За його словами, існуючі сьогодні умови кредитування бізнесу під 24-27 відсотків річних підприємства дозволити собі не можуть. «Тому ми будемо обговорювати з Урядом різні варіанти активізації української економіки», – додав Голова Ради ФРУ.

Серед можливих заходів активізації економіки член Ради ФРУ, народний депутат України Анатолій Гіршфельд назвав суттєве збільшення обсягів держзакупівель в українських виробників. Він зазначив, що обсяг закупівель за бюджетні кошти сягає 300 мільярдів гривень. При цьому частка коштів, що спрямовуються на закупівлі продукції у українських виробників, – незначна.

«Держава закуповує товари у іноземних виробників, в той час, коли могла б купувати у українських. Тому що вони створюють робочі місця, сплачують податки. Якщо ситуацію буде змінено, Україна зможе зберегти низку галузей і сотні тисяч робочих місць», – сказав Анатолій Гіршфельд.

Згідно з оцінкою ФРУ, скорочення імпорту на 1% дозволить зберегти близько 100 тисяч робочих місць.