..

 

Представники європейського бізнесу налаштовані на подальше поглиблення співробітництва з Україною

29 лист. 2013

29 листопада, Вільнюс (Литва). Делегація Федерації роботодавців України у складі заступника Голови Ради ФРУ Олексія Мірошниченка та заступника генерального директора ФРУ з міжнародних питань Івана Довганича взяла участь у роботі Бізнес-форуму Східного партнерства.

В рамках форуму Олексій Мірошниченко зустрівся з Генеральним директором головного об'єднання ділових кіл країн ЄС-BUSINESSEUROPE Маркусом Бейрером. Гендиректор BUSINESSEUROPE наголосив, що не зважаючи на непідписання Україною Угоди про асоціацію представники європейського бізнесу налаштовані на подальше поглиблення співробітництва з Україною.

У свою чергу Олексій Мірошниченко наголосив на необхідності продовження започаткованої роботи в галузі технічного регулювання та санітарних і фітосанітарних норм, що дозволить створити належні умови для поглиблення торговельно-економічного співробітництва між Україною та ЄС. Співрозмовники також погодилися з доцільністю такого підходу та домовилися продовжувати робочі контакти між двома організаціями.

Крім того, відбулись зустрічі глави делегації українських роботодавців Олексія Мірошниченка з президентом Національної Конфедерації роботодавських організацій Азербайджану Мамадом Мусаєвим, Президентом Конфедерації роботодавців Грузії Елгуджою Меладзе, а також із партнерами з інших країн, з якими були обговорені перспективні плани двостороннього співробітництва на наступний рік. 

Довідка.

BUSINESSEUROPE є неурядовою бізнес-асоціацією, що представляє інтереси малих, середніх і великих компаній через своїх членів - 41 національну бізнес-організацію в 35 європейських країнах. Заснована у 1958 році BUSINESSEUROPE має впливову роль в  Європі в якості основної горизонтальної організації бізнесу на рівні ЄС. Основне завдання BUSINESSEUROPE в тому, щоб переконатися, що інтереси компаній представлені і захищені перед європейськими інституціями з основною метою збереження та зміцнення конкурентоспроможності бізнесу.