..

 

ФРУ проводить консультації щодо можливості відновлення звичайного режиму експорту товарів до Росії

29 січ. 2014

КИЇВ, 29 січня 2014 року. Федерація роботодавців України проводить консультації з Російським союзом промисловців та підприємців та посольством України в Російській Федерації щодо можливості відновлення звичайного режиму експорту українських товарів до Росії. Про це повідомив Генеральний директор ФРУ Руслан Іллічов, який зараз проводить робочі зустрічі у Москві.

У ході консультацій будуть напрацьовані пропозиції щодо можливості скасування профілів ризику відносно українських товарів. 28 січня 2014 року внаслідок запровадження Федеральною митною службою Росії профілів ризику, продукція з України підлягає детальному митному обстеженню. Процедура посиленого митного контролю застосовується до вироблених в Україні харчових продуктів, продукції машинобудування, металу та торгівельного обладнання.

Під час митного оформлення продукцію вивантажують з вантажівок та залізничних вагонів, зважують, перевіряють сертифікати відповідності. Митні органи Росії вимагають від власників вантажів сплачувати додаткові умовні мита у розмірі 5-40% від вартості товарів. Ці заходи призводять до затягування строків поставки товарів російським клієнтам.

«Ускладнення митних процедур відчуває як український, так і російський бізнес. Через запровадження профілів ризику російські підприємства отримуватимуть законтрактовану в Україні продукцію з великими затримками. Тому у швидшому відновленні звичайного режиму імпорту українських товарів у Росію зацікавлений бізнес обох країн», – відзначив Голова Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ.