..

 

Система добровільного медичного страхування стрімко набирає значення в соціально-економічній політиці держави

13 черв. 2008

Представник Конфедерації роботодавців взяв участь в Україно-немецькому економічному бізнес-форумі| «Медичне страхування в системі охорони здоров'я:  Сучасна практика і перспективи розвитку. Роль галузевих союзів», який відбувся в Києві, 12 червня 2008 року.
 
Форум пройшов за ініціативою Східного Комітету Німецької Економіки, Німецького товариства технічної співпраці і Інституту стратегічних досліджень економіки, за підтримки: Ліги страхових організацій України, Асоціації страховиків Німеччини і Головного Управління охорони здоров'я і медичного забезпечення Київської міської державної адміністрації.
 
Робота Форуму була направлена на визначення і впровадження загальнодержавних механізмів зміцнення здоров'я населення через формування моделі медичного страхування здоров'я і життя, що діяла, шляхів впровадження системи обов'язкового медичного страхування. В рамках Форуму був презентований досвід з реформування системи охорони здоров'я і переходу до страхової медицини Німеччини та Грузії.
 
Форум дозволив обмінятися інформацією між страховими організаціями, фондами соціального страхування, органами охорони здоров'я, громадськими організаціями і показав, що критична ситуація в Україні щодо розвитку особистих видів страхування, зокрема, медичного страхування продовжує існувати.