..

 

Інвестиційний фонд «Буковина» профінансував перший бізнес-проект в 2014 році

21 трав. 2014

ЧЕРНІВЦІ, 21 травня 2014 року. Інвестиційний фонд підтримки малого та середнього підприємництва «Буковина» профінансував бізнес-проект «Вихідний-Чернівці», який починає роботу в Чернівецькій області. Цей проект став одинадцятим з початку роботи фонду «Буковина» в 2013 році, і першим проектом, який отримав фінансування в 2014 році.

«Вихідний» – це український дисконтний сервіс, який дає власнику спеціальної карти право на отримання знижок в 400 розважальних закладах у різних регіонах України, а також можливість зі знижкою відвідувати культурні, освітні та спортивні заходи. Чернівецька область стала 10 регіоном України, де буде розвиватися ця система.

Стартовий капітал отримав студент Чернівецького торговельно-економічного інституту Віталій Філіпчук. За його словами, проект «Вихідний» – це яскравий приклад того, коли об'єднуючись, люди стають сильнішими.

«Сьогодні проект працює у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Харківській, Одеській областях, в Кривому Розі, Києві та Севастополі. Кожна нова область в цілому робить сильнішими проект. Власники карт в одних регіонах отримують доступ до послуг у інших регіонах і навіть за кордоном», – сказав Віталій Філіпчук.

За словами починаючого підприємця, проект «Вихідний» сприятиме розвитку внутрішнього туризму в Україні. «Це важливо, тому що в Чернівцях і інших областях багато людей навіть не виїжджали за межі своїх регіонів. Коли ми запустимо проект у Чернівцях, ми розповідатимемо про найцікавіші події не тільки в Чернівцях, а й в Україні. Це спонукатиме людей краще пізнавати Україну. Я впевнений, що подорожуючи по Україні, чернівчани більше дізнаються про людей, які живуть на Сході України, і навпаки», – зазначив підприємець.

Засновник фонду «Буковина» Дмитро Фірташ, коментуючи новий проект, сказав, що, незважаючи на складну ситуацію в країні, важливо не припиняти підтримувати підприємців-початківців. «Сьогодні кредитування економіки практично зупинено. Тому зростає значення таких фондів, як «Буковина». Ми не будемо зупиняти роботу фонду, навіть незважаючи на складні умови. У довгостроковій перспективі – це виграшна стратегія, тому що ми, перш за все, віримо у талант тих хлопців, які звертаються за фінансуванням. Вони здатні досягати успіху, незважаючи на перешкоди», – сказав Дмитро Фірташ.

На думку Дмитра Фірташа, нове покоління підприємців здатне змінити Україну. «Нам потрібно досягти того, щоб малий і середній бізнес в Україні грав таке ж значення, як у Європі, США, Китаї. Тоді ми суттєво піднімемо рівень життя в Україні», – зазначив Дмитро Фірташ.

Частка малого та середнього бізнесу у ВВП України не перевищує 15%, тоді як у Європі та США цей показник становить близько 50% , в ??Китаї – 60 %.