..

 

Дмитро Фірташ: одне з головних завдань для Донбасу — створити нові робочі місця

14 лип. 2014

Одне з головних завдань для Донбасу — створити нові робочі місця, і для цього необхідно розвивати малий і середній бізнес. Про це заявив Голова Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ в інтерв'ю телеканалу «Інтер».

«У великому виробництві, скажімо, машинобудуванні, металургії, гірничодобувних, в хімії одне робоче місце коштує близько 600 тис. грн., в малому та середньому бізнесі — це буде 40 тис. грн.», — сказав Дмитро Фірташ. Голова ФРУ зазначив, що він проводить переговори про створення фонду з бюджетом 500 млн. євро для підтримки малого та середнього бізнесу в Україні.

«Ми працюємо з ЄБРР, ми працюємо з іноземними інвесторами, навіть з урядами. Є пропозиція, що до цього фонду увійдуть і українські великі гравці. І я вважаю, що це могло б дати малому та середньому бізнесу досить хороший поштовх», — зазначив Дмитро Фірташ.

Говорячи про відновлення Донбасу, Дмитро Фірташ підкреслив, що Федерація роботодавців України готова брати участь у розробці плану та фінансуванні відродження Донецької та Луганської областей. «Федерація роботодавців готова брати участь, ми готові давати гроші. Мало того, ми не просто готові давати гроші, ми готові брати участь у розробці самої програми відновлення Донбасу», – сказав Голова Федерації роботодавців України, яка об'єднує 8500 підприємств, що створюють 70% ВВП України.

«Не залучаючи сьогодні бізнес, не залучаючи Федерацію роботодавців, не залучаючи великих роботодавців, я не впевнений, що держава може з цим впоратися, вона повинна на когось спиратися», – підкреслив Дмитро Фірташ.

Серед першочергових завдань Дмитро Фірташ назвав відновлення житлового фонду та соціальної інфраструктури, створення умов для повернення людей, відновлення роботи підприємств та необхідної для цього інфраструктури.