..

 

ФРУ закликала вище керівництво країни провести мобілізацію серед держслужбовців силових і фіскальних структур

30 лип. 2014

КИЇВ, 30 липня 2014 року. Федерація роботодавців України закликала вище керівництво країни провести мобілізацію серед держслужбовців силових і фіскальних структур. З відповідними листами ФРУ звернулась до Президента України, Прем'єр-міністра та міністра оборони.

У зверненнях ФРУ висловила нерозуміння ситуації навколо формування складу військових частин, що беруть участь у бойових діях в зоні АТО. Адже абсолютна більшість осіб, які мобілізовувались і продовжують мобілізовуватись, не мають жодної військової підготовки та досвіду служби. В той же час, особи, які за своїм статусом мають здійснювати захист інтересів держави і її громадян, чомусь не призиваються на службу. В Федерації переконані, що, принаймні, третина особового складу цих структур має бути терміново мобілізована та направлена для проходження служби державі на передовій АТО.

"В Україні ціла армія державних службовців, і в першу чергу тих, які сидять по міністерствах оборони, внутрішніх справ, службах безпеки та надзвичайних ситуацій, фіскальних органах, прокуратурах та інших силових і контролюючих органах", – зауважив заступник Голови Ради ФРУ Дмитро Олійник. Він також додав, що замість того, щоб у скрутний для всієї країни час захищати вітчизну і громадян, вони продовжують тероризувати і "доїти" бізнес, часто безправно "штрафувати" водіїв, "кришувати" корупціонерів і криміналітет.

У ФРУ також висловили нерозуміння того, чому й досі не запроваджено повної мобілізації військовозобов'язаних чоловіків Донецької та Луганської областей. Адже саме мешканці цих областей, в першу чергу, мають довести, що вони прагнуть миру і ладу на своїй землі в складі єдиної України – наголошують у Федерації. Замість цього, вони переїжджають в інші регіони, вимагаючи прихистку, житла, харчів та допомог від держави, яку вони не бажають захищати. При цьому "соціальні" ініціативи держави, які ініціюються Мінсоцполітики у вигляді різних проектів нормативно-правових актів, лише посилюють утриманські настрої та заохочують таких "переселенців" відмовлятись від захисту нашої країни – йдеться у зверненні Федерації роботодавців України.