..

 

ФРУ та бізнес-омбудсмен в Україні Альгірдас Шемета провели спільну робочу зустріч

28 січ. 2015

КИЇВ, 28 січня 2015 року. Бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета і особливий радник ЄБРР Юрай Страссер провели робочу зустріч з керівництвом Федерації роботодавців України, в якості сторони меморандуму про взаєморозуміння щодо підтримки української антикорупційної ініціативи, який був підписаний 12 травня 2014 року між українським урядом, ЄБРР, ОЕСР та п'ятіркою бізнес-асоціацій.

"Незважаючи на те, що консультаційний процес створення цієї інституції триває вже більше двох років, у бізнесу все ще залишаються високі очікування, що в Україні з'явиться організація, здатна зменшити регуляторне навантаження і корупційний тиск на підприємців", - сказав під час зустрічі заступник Голови Федерації роботодавців України Дмитро Олійник.

Дмитро Олійник також зазначив, що головними проблемами для бізнесу в Україні, як і раніше, залишаються корупція і надмірний податковий тиск. "На жаль, рівень корупції в Україні залишається досить високим. Останнім часом з'явилися нові канали корупційного тиску, а розмір "відкату" може досягати до 70% від суми контракту", - додав Дмитро Олійник.

"Кредит довіри бізнесу до влади вже практично вичерпаний. Тому для інституту бізнес-омбудсмена, створеного в конкурентному середовищі подібних інституцій, насамперед буде важлива робота на результат ", - підкреслив заступник голови ФРУ Олексій Мірошниченко.

Сторони обговорили організаційні питання роботи інституту. Як зазначалося під час зустрічі, фактичну роботу інституція планує розпочати з другого кварталу 2015 року. Саме з цього моменту почнеться активна фаза прийому скарг від бізнесу. Цьому буде передувати затвердження Наглядовою радою Регламенту Ради бізнес-омбудсмена.

Також з 30 січня інститутом буде оголошений публічний конкурс на обрання заступників бізнес-омбудсмена, який триватиме до 15 лютого цього року.