..

 

На з’їзді ФРУ представили європейське та українське бачення варіантів для виходу української економіки із затяжного кризового стану

2 черв. 2015

КИЇВ, 2 червня 2015 року. Завершив свою роботу X з'їзд Федерації роботодавців України, який цього року проходить під девізом "Україна завтра". Участь у заході взяли більше 200 представників впливового українського бізнесу, провідні європейські та українські політики і експерти, а також керівники бізнес-об'єднань інших країн. 

У рамках проведення з'їзду відбулися дискусійні панелі, в центрі уваги яких були питання європейського та українського бачення варіантів для виходу української економіки із затяжного кризового стану. Учасники дискусій обговорили нову економічну політику та шляхи, які дозволять покінчити з деіндустріалізацією в Україні, припинити спад виробництва та, як наслідок, підвищити добробут українського населення. Окрему зацікавленість викликала дискусійна панель, присвячена питанню розвитку трудового потенціалу та його ролі у підвищенні конкурентоспроможності України.

У центрі уваги з'їзду була також презентація Агентства модернізації України, ініціатором створення якого у березні 2015 року стали Федерація роботодавців України, українські профспілки, європейські провідні експерти та науковці. Першим результатом роботи Агентства модернізації України має стати комплексний погляд на пріоритетні напрямки соціально-економічного розвитку України, який буде реалізований у Програмі модернізації України. Істотний акцент у Програмі робиться на реалізацію інноваційного потенціалу країни, розвиток підприємництва і поліпшення інфраструктури. У ньому досить амбітні, але реалістичні цілі, яких Україна повинна досягти через 10 років в результаті реалізації Програми модернізації.

Презентація директора Агентства модернізації України Міхаеля Шпінделеггера

Презентація голови Об'єднання організацій роботодавців Харківської області "Граніт", народного депутата України Анатолія Гіршфельда

Презентація генерального директора Федерації роботодавців України Руслана Іллічова