..

 

Фахівці Конфедерації взяли участь у конференції, присвяченій розробці стандарту з соціальної відповідальності серії ISO26000

17 вер. 2008

З 29 серпня по 6 вересня у Сантьяго де Чилі проходила 6-а міжнародна конференція, присвячена проблематиці розробки проекту міжнародного стандарту серії ISO 26000 "Керівництво з соціальної відповідальності".
 
Зокрема, основними питаннями, що обговорювалися на конференції, були наступні:
-         Визначення міжнародних норм поведінки, зокрема, етичної;
-         Посилання на природу соціально-відповідальних ініціатив;
-         Участь та роль держави у соціальній відповідальності;
-         Визначення "сфери впливу" соціально-відповідальної організації, враховуючи визначення "сфери цінностей" та "мережі постачальників" тощо.
 
Одним з основних завдань конференції було вирішення подальшого статусу проекту. Учасники вирішили перевести проект стандарту ISO 26000 "Керівництво з соціальної відповідальності" до наступної версії - CD (cоmmittee draft) - підвищуючи, таким чином, роль та місце національних "дзеркальних комітетів", які включають представників бізнесу, працівників, уряду, національних органів з питань стандартизації, організацій споживачів, наукових та споріднених установ.
 
Таким чином, зміни до цієї версії проекту міжнародного стандарту вносяться від імені зазначеного "дзеркального комітету", чим підвищується, зокрема, значущість та необхідність досягнення національного консенсусу з питань проекту стандарту.
 
Нагадаємо, що Радник Конфедерації роботодавців Родіон Колишко є членом  українського «Дзеркального комітету» з розробки ISO 26000 від категорії «Індустрія».