В Україні покращився регуляторний клімат і виріс оптимізм бізнесу – USAID

25 квіт. 2017

За рік в Україні покращився регуляторний клімат і виріс рівень ділового оптимізму малих і середніх підприємств.

Про це повідомляє прес-служба USAID.

За результатами другого щорічного дослідження бізнес-середовища України "Щорічна оцінка ділового клімату" (Annual Business Climate Assessment або ABCA), яке проводить Програма USAID "Лідерство в економічному управління", "Індекс ділового клімату" дорівнює "0,06" за шкалою від - 1 до +1.

Як наголошується, він виріс на 5 пунктів порівняно з 2015 роком, коли його значення становило "0,01". Основні складові індексу: очікування та оцінка підприємцями поточної ситуації, плани розвитку бізнесу на наступні 2 роки.

Серед перешкод для зростання малого та середнього бізнесу перше місце в 2016 зайняв "Низький попит". Він витіснив на друге місце "несприятливу політичну ситуацію", яка була головною перешкодою в 2015 році.

"Результати нашого дослідження показують, що оцінки стану ділового середовища покращилися, а оптимізм щодо найближчих планів виріс. Разом з тим," темпи зростання "оптимізму щодо дворічних планів дещо зменшилися в порівнянні з минулим", - зазначила Оксана Кузяків, координатор аналітичного компоненту Програми USAID ЛЕВ і виконавчий директор Інституту економічних досліджень і політичних консультацій.

"Це свідчить, що часу на" відкладання "реформ" на потім "не залишилося", - додала вона.

Джерело «Экономическая правда»

http://www.epravda.com.ua/rus/news/2017/04/25/624259/