МКРОР та Конфедерація роботодавців України: обмін досвідом та інформацією

29 трав. 2017

Олексій Мірошниченко – Виконавчий Віце-президент Конфедерації роботодавців України під час щорічного засідання Міжнародної координаційної ради об’єднань роботодавців виступив з ініціативою про створення інформаційного ресурсу по обміну досвідом та інформацією між організаціями-членами МКРОР у сфері розвитку професійних кваліфікацій. 
В своїй доповіді від акцентував увагу на тому, що в сучасних умовах для забезпечення конкурентоспроможності економіки на глобальному рівні одним з важливих факторів є розвиток людського капіталу. 
Його формування вимагає значних часових і матеріальних витрат і, враховуючи міграційні процеси, різні темпи розвитку економік і мобільність, зовсім не обов’язково, що країна, яка ці ресурси витратила, матиме змогу скористатися цим капіталом в повній мірі.
Враховуючи зазначене, на думку Виконавчого Віце-президента Конфедерації роботодавців України О. Мірошниченка для країн-членів МКРОР сьогодні вкрай важливим є синергія зусиль, присвячених розвитку людського капіталу, що на першому етапі можливо за рахунок використання сучасних інформаційних ресурсів. 
Розроблення і запуск такого інформаційного ресурсу дозволить країнам-членам МКРОР обмінюватися успішними практиками розвитку професійних кваліфікацій, оперативно інформувати про зміни у нормативній базі, що регулює розвиток професійних кваліфікацій. Крім підтримки самої ініціативи Конфедерації, країни-члени МКРОР підтримали також звернення до Європейського фонду навчання (European Training Foundation) з проханням підтримати таку ініціативу.
Презентація тут