..

 

Президент України руйнує соціальний діалог з роботодавцями країни

25 вер. 2008

23 вересня 2008 року відбулось засідання Спільного зібрання повноважних представників Всеукраїнських об`єднань організацій роботодавців.

Головна тема, яка обговорювалась роботодавцями країни – порушення соціального партнерства з боку Президента України та незаконне усунення роботодавців від формування соціально-економічної політики держави.

Президент України,  видавши Указ від 9 червня 2008 року № 523/2008,  вкотре грубо порушив принципи соціального діалогу та норми діючого законодавства при зміні Співголови від Сторони роботодавців Національної тристоронньої соціально-економічної ради.

З цього приводу ще 20 червня цього року було направлено відповідне звернення до Президента України. Проте жодної реакції з його боку не було, що є грубим порушенням Закону України «Про звернення громадян», відповідно до якого звернення розглядаються і вирішуються у термін не більше одного місяця від дня їх надходження. Роботодавці розцінюють це, як відверту неповагу до соціальних партнерів та ігнорування норм громадянської етики.

Ситуація, що склалась, нагадує звичайний рейдерський захват для встановлення контролю над поважним органом, метою діяльності якого є формування економічної та соціальної політики держави.

Таким чином 15 з 17 зареєстрованих Мін`юстом всеукраїнських об’єднань  організацій роботодавців, які активно беруть участь у реалізації державної соціально-економічної політики у складі Національної ради,  фактично усунені від роботи у її складі.

На засіданні Спільного Зібрання Всеукраїнських об`єднань організацій роботодавців 23 вересня 2008 року було прийнято рішення про направлення Президенту України відкритого звернення та проведення засідання Сторони роботодавців Національної соціально-економічної ради 1 жовтня 2008 р.

На це засідання запрошуються представники Уряду, Секретаріату Президента, Верховної Ради, міжнародних організацій.

 

Завантажити текст звернення Спільного Зібрання Всеукраїнських об`єднань організацій роботодавців до Президента України

 
Прес-служба 
Спільного зібрання повноважних представників 
Всеукраїнських об`єднань організацій роботодавців