..

 

Роботодавці наполягають на вдосконаленні заходів боротьби з бідністю в Україні

31 січ. 2018

30 січня 2018 р. на засіданні Урядового комітету з питань соціальної політики та гуманітарного розвитку Виконавчим Віце-президентом Конфедерації роботодавців України Олексієм Мірошниченком були внесені пропозиції з вдосконалення плану заходів на 2018 рік з реалізації Стратегії подолання бідності, яку Уряд схвалив у 2016 році.

Зокрема, на думку роботодавців, об’єднання роботодавців мають брати більш активну участь у визначенні соціальних послуг, що надаватимуться Державною службою зайнятості роботодавцям, зокрема, щодо підбору персоналу на їх замовлення.

Посилення потребує й заходи, що стосуються розвитку системи підтвердження результатів неформального навчання за робітничими професіями. «Незважаючи на важливість розширення переліку професій, за якими таке підтвердження має робитися, - зазначив Олексій Мірошниченко під час свого виступу на Урядовому комітеті, - більш важливим є розроблення відповідних професійних стандартів на робітничі професії, що вже знаходяться у переліку, затвердженого Наказом Мінсоцполітики, і на професії загальнодержавного значення, підготовка за якими здійснюється за кошти державного бюджету згідно Постанови КМУ від 16 листопада 2016 р. № 818».

На пропозиції Конфедерації роботодавців України було дано протокольне доручення терміново доопрацювати проект плану заходів з реалізації Стратегії подолання бідності на 2018 рік.




Теги: Виконавчий Віце-президент Конфедерації роботодавців України , Олексій Мірошниченко , Конфедерація роботодавців України , думка роботодавців , підтвердження результатів неформального навчання , об'єднання роботодавців , професійний стандарт