..

 

Конфедерація відстоює своє право бути присутньою у складі Української сторони Платформи громадянського суспільства

22 черв. 2018

19 червня 2018 року відбулася чергова виборча Асамблея Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна – ЄС (УС ПГС), яка мала сформувати новий персональний склад Платформи. Платформу утворюють представники організацій громадянського суспільства, експертного середовища, представники національних об’єднань профспілок і роботодавців.

Під час розгляду Асамблеєю питання про представників від сторони роботодавців до складу УС ПГС Конфедерація виступили з різкою критикою факту надання кандидатур від всеукраїнських об’єднань організацій роботодавців до складу УС ПГС, яке було зроблено СПО роботодавців без врахування представників Конфедерації.

«Відповідно до Регламенту УС ПГС, представники до складу УС ПГС від всеукраїнських об’єднань організацій роботодавців мали визначатися безпосередньо рішенням Зібрання всеукраїнських об’єднань організацій роботодавців, процедури скликання якого передбачені Законом України «Про соціальний діалог». Отже, рішення СПО роботодавців щодо «підтвердження участі» і «делегування» представників СПО роботодавців до складу УС ПГС є нелегітимним …, зважаючи, зокрема на той факт, що Конфедерація … не є членом СПО роботодавців», йдеться у відкритому зверненні Конфедерації роботодавців до Асамблеї УС ПГС.

В результаті проведених дискусій Асамблея УС ПГС не затвердила подання від СПО роботодавців до нового складу УС ПГС, натомість рекомендувала обраним представникам громадянського суспільства і профспілок розібратися з цим питанням з врахуванням інтересів всіх заінтересованих всеукраїнських об’єднань організацій роботодавців.

Довідково: Українська сторона Платформи громадянського суспільства Україна – ЄС є органом моніторингу виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, передбаченою ст. 469 Угоди про асоціацію. Вона складається з 15 представників з яких 3 представляють організації громадянського суспільства, 3 – всеукраїнські профспілки, 3 – всеукраїнські об’єднання організацій роботодавців і 6 керівників експертних груп відповідно розділів Угоди. Веб-сторінка УС ПГС http://eu-ua-csp.org.ua/




Теги: соціальний діалог , роботодавці , об'єднання роботодавців , Конфедерація роботодавців України