..

 

Осіб з інвалідністю чекають на ринку праці

20 черв. 2019

За ініціативою Конфедерації роботодавців України та на виконання рішення Урядового комітету з питань соціальної політики та гуманітарного розвитку від 21 травня 2019р. розпочала роботу міжвідомча робоча група з розроблення програми працевлаштування осіб з інвалідністю.

Під час її першого засідання, яке відбулось 18 червня 2019р., члени групи, до складу якої входять експерти Конфедерації роботодавців України, Мінсоцполітики, Мінфіну, Мінекономрозвитку, МОЗ, громадських організацій, що представляють інтереси осіб з інвалідністю, було вирішено не обмежувати роботу групи виключно питаннями працевлаштування, втім подивитися ширше на питання зайнятості осіб з інвалідністю. Серед аспектів, які пропонують до розгляду, є питання стимулювання діяльності підприємств, на яких працюють особи з інвалідністю, робота Фонду соціального захисту інвалідів, питання супроводу осіб з інвалідністю на робочому місці, діяльність МСЕК, професійна орієнтація та навчання осіб з інвалідністю та інші питання.

На думку радника Конфедерації Родіона Колишка, який увійшов до складу робочої групи, зайнятість осіб з інвалідністю, їх професійне навчання, своєчасна та ефективна професійна орієнтація мають суттєво підвищити інклюзивність ринку праці та сприяти належній соціалізації осіб з інвалідністю. «Ми не повинні робити своєрідні резервації, де особи з інвалідністю не соціалізуються і не відчувають реальної підтримки суспільства, держави», зазначив експерт.




Теги: професійна орієнтація , Радник Конфедерації роботодавців , Родіон Колишко , роботодавці , Конфедерація роботодавців України