..

 

Конфедерація виступає за реформу управління фондами соціального страхування

6 лист. 2019

За результатами обговорення законопроекту «Про внесення змін до деяких законів України щодо стабілізації функціонування системи загальнообов'язкового державного соціального страхування» (реєстр. № 2275) на засіданні робочої групи, скликаної Комітетом ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Конфедерація роботодавців України висловила підтримку прагненням парламентського комітету та Мінсоцполітики впорядкувати діяльність фондів соціального страхування.

Йдеться про зміну підходів до формування правління фонду соціального страхування, збільшення кількості представників органів державної влади у складі правління. На думку Конфедерації роботодавців України, представники роботодавців і профспілок, що братимуть участь в управлінні коштами Фонду соціального страхування повинні мати високий рівень професіоналізму, зокрема, в управлінні публічними фінансами.

«Сьогодні законодавство про державну службу має положення про зайняття посад на конкурсній основі. Ми вважаємо, що управління публічними фінансами є справою високопрофесійною, характеризується підвищеним рівнем відповідальності і, відповідно, має здійснюватися професіоналами, рівень яких можна перевірити через прозору конкурсну процедуру відбору», зазначив радник Конфедерації роботодавців України Родіон Колишко.



Теги: думка роботодавців , Конфедерація роботодавців України , роботодавці , Радник Конфедерації роботодавців , Родіон Колишко