..

 

Круглий стіл з питань викоренення насильства і домагань у світі праці

10 груд. 2019

9 грудня 2019 р. за сприяння проекту Міжнародної організації праці в Україні з питань заробітної плати відбувся круглий стіл «Викоренення насильства і домагань у світі праці. Конвенція МОП 190 та Рекомендації 206». Даний круглий стіл є одним із заходів, які спеціалізовані агенції, фонди та організації Системи ООН проводять в рамках кампанії «16 днів активізму проти ґендерно-обумовленого насильства». Для підвищення обізнаності та активізації зусиль з адвокації боротьби з насильством та домаганнями, установи Системи ООН проводять відповідні заходи та діляться знаннями про викоренення насильства і домагань саме у період з 25 листопада по 10 грудня 2019 р.

Учасники круглого столу обговорювали Конвенцію МОП 190 та Рекомендацію 206 про викоренення насильства та домагань у світі праці, що були прийняті делегатами країн-членів МОП в червні 2019 року в рамках проведення 108 сесії Міжнародної конференції праці, а також можливість ратифікації Конвенції МОП 190.

Зазначені міжнародні інструменти сьогодні увінчують низку раніше прийнятих міжнародних документів, серед яких Конвенція Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами (2011), Декларація ООН про викорінювання насильства щодо жінок (1993) та низка інших.

Під час обговорення важливих моментів Конвенції МОП 190, а також можливість її ратифікації Виконавчий Віцепрезидент Конфедерації роботодавців України Олексій Мірошниченко наголосив, що «перед ратифікацією Конвенції МОП 190 держава повинна виконати «домашню» роботу щодо приведення національного законодавства до зазначених міжнародних стандартів. На думку роботодавців важливим є проведення масового навчання та поширення відповідної інформації щодо різних форм насильства, їх відмінностей від інших проявів неналежної поведінки на робочому місці, вжиття превентивних заходів щодо попередження таких форм тощо. Це особливо є актуальним зараз, коли розпочалася робота щодо осучаснення трудового законодавства в Україні».



Теги: Олексій Мірошниченко , Конфедерація роботодавців України , Виконавчий Віце-президент Конфедерації роботодавців , думка роботодавців