..

 

Хто допоможе побудувати кар’єру майбутньому фахівцю?

15 лип. 2020

Роботодавці опрацювали проект положення про центр кар’єри закладу професійної (професійно-технічної) освіти. За задумом Міністерства освіти і науки України як розробника проекту положення має визначити порядок утворення, завдання, основні функції, права та засади фінансування центру кар’єри державного, комунального закладу професійної (професійно-технічної) освіти.

Нагадаємо, що наразі заклади професійної (професійно-технічної) освіти, на відміну від закладів вищої освіти, не мають окремих структур, які б допомагали випускникам та здобувачам освіти орієнтуватися у світі праці, аналізувати можливості та перспективи працевлаштування, формулювати шлях кар’єрного розвитку.

Як зазначив Виконавчий Віцепрезидент Конфедерації роботодавців України Олексій Мірошниченко «майбутній структурний підрозділ, який має на постійній основі займатися допомогою здобувачів освіти у побудові кар’єрного шляху має спиратися у своїй діяльності на об’єктивну інформацію про стан та перспективи розвитку ринку праці, яку мають продукувати різні, у тому числі недержавні експертні організації, інакше поради такого центру можуть виглядати сумнівними».

Серед інших доповнень до компетенції майбутніх центрів, на думку роботодавців, важливо передбачити необхідність розвитку не тільки професійних, але й особистісних знань і навичок, особливо навичок підприємливості, сприяння участі здобувачів освіти у конкурсах фахової майстерності, можливість замовляти та отримувати незалежну інформацію про стан місцевого й національного ринків праці тощо.




Теги: роботодавці , професійно-технічна освіта , професійна освіта , Олексій Мірошниченко , Конфедерація роботодавців України , думка роботодавців , Виконавчий Віце-президент Конфедерації роботодавців