..

 

Роботодавці підтримують Мінекономіки на шляху оновлення трудового законодавства

11 бер. 2021

10 березня 2021 р. за ініціативи Мінекономіки відбулась робоча група з опрацювання проекту Закону України «Про внесення змін і доповнень до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції трудових відносин». Метою законопроекту є внесення змін переважно до Кодексу законів України про працю (1971р.), направлені, зокрема, на спрощення звільнення окремих категорій працівників, посилення ролі індивідуальних трудових договорів як важливого документу регулювання трудових відносин, зменшення кількості категорій осіб щодо яких не застосовується випробувальний термін, зменшення ролі профспілок під час звільнення працівників тощо.

В цілому представники об’єднань роботодавців і профспілок, які брали участь у зустрічі, обмінялися думками щодо можливості чи неможливості підтримки запропонованих Мінекономіки пропозицій. На думку Радника Конфедерації роботодавців України Родіона Колишка «переважна більшість запропонованих Мінекономіки пропозицій позитивно можуть бути сприйняті роботодавцями і дійсно спрямовані на дерегуляцію трудових відносин». У свою чергу Заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ігор Дядюра, який головував на засіданні, зазначив, що своєї ролі законопроект ще не виконав. «Ми повинні дбати про малий та середній бізнес, в якого працює 3-5 працівників і який не потребує таких складних процедур оформлення соціально-трудових відносин. Ми маємо зробити трудове законодавство зручним в першу чергу для таких підприємців», зазначив Ігор Дядюра.

Представники профспілкової сторони в свою чергу нагадали, що в одній з версій проекту Трудового кодексу було передбачено окремий розділ, який спеціально був орієнтований на спрощене регулювання трудових відносин для окремих категорії підприємців. Група погодилась більш детально проаналізувати можливість включення до законопроекту такої частини.




Теги: трудовий кодекс , соціально-трудові відносини , Родіон Колишко , Радник Конфедерації роботодавців , положення по трудовому кодексу , об'єднання роботодавців , Конфедерація роботодавців України , думка роботодавців