..

 

Відбувся міжнародний семінар «Ринок праці в Україні: можливості та виклики»

3 груд. 2008

21 листопада 2008 року у Києві відбувся міжнародний семінар «Ринок праці в Україні: можливості та виклики», який був організований Аналітичним центром «БЕСТ» в межах виконання проекту Європейського фонду навчання з вивчення ринку праці країн регіону Чорного моря.
 
У семінарі взяли участь народні депутати України, представники Міністерства праці та соціальної політики України, Міністерства економіки України, Міністерства освіти і науки України, Державного комітету статистики України, Конфедерації роботодавців України та інших всеукраїнських об’єднань організацій роботодавців, Державної служби зайнятості, Академії педагогічних наук України, науковці, співробітники представництв Європейської Комісії в Україні, Світового Банку, Європейського фонду навчання, національні та міжнародні експерти, журналісти.
 
Під час проведення семінару учасникам було презентовано результати дослідження «Україна: огляд ринку праці», яке проводилось у співробітництві з Аналітичним центром «БЕСТ».
 
Учасники обговорили виконані дослідження, запропонували власні погляди на ситуацію на ринку праці в Україні, шляхи вирішення проблем. Конфедерація роботодавців звернула увагу, що проблема підвищення конкурентоспроможності робітника це справа не тільки роботодавця, але безпосередньо людини, також було звернуто увагу, що розвиток ринку кваліфікованої праці в Україні гальмує тарифна сітка, застаріле законодавство. Необхідно розвивати малий та середній бізнес, активно проводити профорієнтацію населення.
 
Результати дослідження будуть доопрацьовані з урахуванням пропозицій учасників семінару та надіслані всім зацікавленим сторонам, а також розміщено на публічних ресурсах.