..

 

Процедури вирішення індивідуальних трудових спорів потребують оновлення

23 черв. 2021

На думку роботодавців процедури вирішення індивідуальних трудових спорів потребують оновлення, хоча не варто їх відокремлювати від загального процесу оновлення трудового законодавства, про що Конфедерація роботодавців неодноразово заявляла.

Аналізуючи законопроєкт «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо удосконалення процедури вирішення індивідуальних трудових спорів» (реєстрац. № 5555), експерти Конфедерації зазначають, що система вирішення трудових спорів, зокрема, індивідуальних, займає одне з центральних місць системи трудових відносин, від її ефективності залежить сталість трудових відносин, довіра сторін трудових відносин як одне до одного, так і до засобів вирішення спірних ситуацій.

«На наше глибоке переконання, одним з дієвих сучасних засобів вирішення трудових спорів має зайняти система медіації», - зазначає Виконавчий Віцепрезидент Конфедерації роботодавців України Олексій Мірошниченко. Зокрема, необхідно чітко позиціонувати місце процедур медіації у загальній системі процедур вирішення індивідуальних трудових спорів, передбачити права та обов’язки сторін під час таких процедур, чітко визначити коло учасників індивідуальних трудових спорів.

Експерти Конфедерації роботодавців України будуть продовжувати роботу над зазначеним законопроектом під час його подальшого опрацювання у Верховній Раді України.




Теги: думка роботодавців , Конфедерація роботодавців України , Виконавчий Віцепрезидент , Олексій Мірошниченко