..

 

Засідання експертної Ради з питань регіональної політики зайнятості

29 лип. 2022

28 липня 2022 року в рамках роботи експертної Ради з питань регіональної політики зайнятості при центрі регіональних досліджень Національного інституту стратегічних досліджень відбулося експертне обговоренні проблем створення робочих місць на рівні регіонів та громад в умовах війни та повоєнного відновлення. Від Конфедерації роботодавців України участь у зустрічі взяв радник Конфедерації Сергій Притоманов.

Експерти Ради обговорили актуальні питання щодо:

· структурних змін на ринку праці в умовах війни;

· засобів сприяння створенню робочих місць в громадах в умовах війни та повоєнного відновлення;

· професійної підготовки та перекваліфікації кадрів на рівні регіонів/громад в умовах реалізації програми релокації підприємств до західних регіонів України.

Під час обговорення експерти погодились, що брак комплексної інформації про стан зайнятості та ринок праці як на регіональному, так і національному рівнях в умовах війни та невизначеності є однією з основних причин складнощів для уточнення напрямків розвитку людського капіталу в Україні. На думку роботодавців, не менш важливим є питання кадрового забезпечення нормального функціонування підприємств, особливо тих, що були релоковані у західні регіони країни.

За результатами експертного обговорення Рада з питань регіональної політики зайнятості найближчим часом підготовить відповідні рекомендації для органів місцевої влади.




Теги: Конфедерація роботодавців України , радник конфедерації , думка роботодавців