..

 

Укладена Галузева угода на 2008-2009 роки у сфері машинобудування та металообробки

13 січ. 2008

12 січня 2008 року, між Міністерством промислової політики України, Фондом державного майна України, Всеукраїнським об`єднанням обласних організацій роботодавців підприємств машинобудівної та металообробної галузей «Металіндустрія – Україна» та профспілками машинобудівного і оборонного комплексу України укладена Галузева угода на 2008-2009 роки.
 
У підписанні угоди прийняли участь профспілки автомобільного та сільськогосподарського машинобудування, машинобудівників та приладобудівників, космічного та загального машинобудування, радіоелектроніки та машинобудування, лісових галузей, машинобудування та металообробки, суднобудування, оборонної промисловості, енергетики та електротехнічної промисловості, атомної енергетики та промисловості України
 
Угода передбачаєзобов’язання, які спрямовані на створення умов для підвищення ефективності роботи підприємств, реалізаціюна цій основі професійних, соціально-трудових і економічних гарантій найманих працівників. Вона також встановлює умови організації, оплати та охорони праці, пільги та соціальні гарантії, як мінімальні для працівників підприємств.
 
Учасники угоди також домовились взяти до відома зауваження роботодавців які були висловлені при обговоренні проекту Галузевої угоди.
 
Наразі угода у встановленому законодавством України порядку направлена на повідомчу реєстрацію до Міністерства праці та соціальної політики України.