..

 

Для зміцнення соціальних сусідських відносин

28 лют. 2009

27 лютого відбулася зустріч Президента секції міжнародних відносин Економічної та соціальної ради Франції паном Жан-Клодом Пасті, членом групи Загальної конфедерації праці «Робітнича сила» Івом Вер’є, заступником адміністратора Дам’єном Ланелем з представниками роботодавців України: виконуючим обов’язки Президента Всеукраїнської асоціації роботодавців, головою Спільного зібрання повноважних представників всеукраїнських об’єднань організацій роботодавців Вячеславом Биковцем, Виконавчим Віце-президентом Конфедерації роботодавців України Олексієм Мірошниченко та Виконавчим директором Федерації роботодавців транспорту Вячеславом Найденко.

За дорученням Уряду Франції пан Жан-Клод Пасті проводить зустрічі з основними учасниками соціального діалогу в Україні з метою підготовки доповіді «Європейський Союз та його сусідські відносини».

Співробітництво Національної тристоронньої соціально-економічної ради при Президентові України з Економічною та соціальною радою Франції (ЕСРФ) було започатковано у червні 2007 року за сприяння Проекту Міжнародної організації праці.

ЕСРФ у значній мірі посприяла вступу Національної ради до Міжнародної асоціації соціально-економічних рад та подібних до них інституцій та налагодженню зв’язків з Європейським економічним і соціальним комітетом.

Пан Жан-Клод Пасті під час розмови з’ясовував позицію роботодавців стосовно політики добросусідства, наголошував на великому і успішному досвіді роботи Економічної та соціальної ради Франції. Зокрема, вона є єдиним консультативним органом, де представники всіх економічних і соціальних сил можуть зустрічатися на рівних і вільно висловлювати з офіційної трибуни свою точку зору. Склад і порядок призначення членів Ради забезпечують її незалежність і здійснення самостійної та ефективної діяльності.