..

 

Співробітництво між владою, політичними партіями та діловим співтовариством

24 лют. 2009

За ініціативи двох неурядових аналітичних центрів – Інституту власності і свободи та Українського незалежного центру політичних досліджень – проведено конференцію «Ефективні механізми співробітництва між владою, політичними партіями та діловим співтовариством».

До участі у конференції були запрошені представники бізнес-асоціацій, політичних партій, аналітичних центрів, органів державної влади, засоби масової інформації.

Основна мета конференції полягала в обговоренні проблеми формування та реалізації політики розвитку малого підприємництва, яка стає особливо актуальною за умови поглиблення економічної та політичної кризи. Також ця проблема визначається тим фактом, що створення сприятливого середовища для малого підприємництва має бути окремим фокусом для представницьких органів влади як національного, так і регіонального та місцевого рівня, які у свою чергу формуються на основі політичних партій.

Сучасна світова економічна криза визначила декілька основних напрямків активності системи державного управління в напрямку скорочення терміну кризи та пом’якшення її наслідків для суспільства. До цих напрямків відносяться: підвищення ефективності і скорочення неефективних державних видатків; стимулювання економічної активності, у тому числі самостійної економічної активності; скорочення адміністративних перешкод та вдосконалення державних регуляцій.

«Співробітництво між владою, політичними партіями та діловим співтовариством можливе при наявності трьох чинників: бажання, законодавчої бази та культури співробітництва громадянського суспільства»,- зазначив у своєму виступі Виконавчий Віце-президент Конфедерації роботодавців України Олексій Мірошниченко.