..

 

Робоча група з опрацювання законопроекту «Про систему збору та обліку єдиного соціального внеску» (р.№ 0924)

25 бер. 2009

18 березня ц.р. на засіданні Комітету ВРУ з питань соціальної політики та праці прийнято рішення про скликання робочої групи з опрацювання президентських пропозицій до законопроекту р. № 0924 та очолення робочої. Групи н.д. В`язівським В.М.

Нагадаємо, що Президентом було накладено вето на зазначений законопроект через існування в ньому низки положень, які унеможливлювали його підписання. Комітетом ВРУ з питань соціальної політики та праці була скликана робоча група, яка мала врахувати зауваження Президента в т.ч. щодо передбачення більш оптимальної управлінської структури системою збору та обліку єдиного соціального внеску.

За результатами опрацювання президентських пропозицій Секретаріатом Президента були висловлені додаткові зауваження до тексту порівняльної таблиці, зокрема, щодо косметичного характеру уточнених норм законопроекту та не вирішення проблем, порушених Президентом,  в цілому.

Членами робочої групи були висловлені принципові зауваження до тексту цього законопроекту, більшістю запропоновано відхилити законопроект, повернутись до законопроекту, прийнятого в першому читанні з ідеологією консолідації подібних функцій всіх фондів у Пенсійному фонді.

Конфедерація роботодавців завжди наголошувала на необхідності запровадження єдиного соціального внеску як одного з інструментів зменшення навантаження на ФОП роботодавця, поліпшення регуляторного середовища для роботодавців. На жаль, жодним законопроектом, що запроваджував єдиний соціальний внесок, не досягались цілі, закладені в його ідеологію, а саме, єдина контролююча функція, функція подання єдиної звітності, зменшення адміністративних видатків роботодавця