..

 

2 квітня 2009р. відбувся круглий стіл на тему «Угода про Зону вільної торгівлі між Україною та ЄС – чиї інтереси захищає Уряд України у переговорах?»

6 квіт. 2009

2 квітня 2009р. відбувся круглий стіл на тему «Угода про Зону вільної торгівлі між Україною та ЄС – чиї інтереси захищає Уряд України у переговорах?». В роботі круглого столу взяли участь представники бізнесу, професійних бізнес-асоціацій, влади. Основним завданням круглого столу було обговорення проекту Позиційного документу вітчизняного бізнесу стосовно положень про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС у рамках Угоди про асоціацію.
Учасники круглого столу також обговорили перспективи для вітчизняного бізнесу лібералізації торгівлі з найбільшим економічним партнером України.
Підчас роботи круглого столу були обговорені наступні питання:
         Які засади формують переговорну позицію уряду України?
         Яким чином бізнес та професійні бізнес-асоціації можуть вплинути на результати переговорів щодо Угоди про створення зони вільної торгівлі з ЄС?;
         Які переваги та ризики випливають з поглибленої економічної інтеграції з ЄС?;
         Чи загрожує інертність та розпорошеність зусиль бізнесу достроковим програшем у конкурентній боротьбі з глобальним економічним гравцем?

Уточнений проект Позиційного документу вітчизняного бізнесу стосовно положень про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС після опрацювання рекомендацій, що були висловлені до нього учасниками круглого столу, буде направлений органам влади, відповідальних за ведення переговорів з ЄС щодо укладення Угоди про асоціацію України та ЄС