..

 

26 травня 2009 року відбулася Національна тристороння робоча зустріч «Світова економічна криза: виклики та відповіді України»

29 трав. 2009

26 травня 2009 року відбулася Національна тристороння робоча зустріч «Світова економічна криза: виклики та відповіді України». У роботі зустрічі взяли участь представники соціальних партнерів, представники міністерств праці та соціальної політики та економіки, Директор Суб-регіонального бюро МОП для країн Центральної та Східної Європи, співробітники Міжнародного бюро праці, Європейського інституту профспілок тощо.

Підчас тривалої та іноді напруженої дискусії в першу чергу представниками соціальних партнерів було висловлено занепокоєння розвитку подій в Україні, пов’язаних, зокрема, із подоланням наслідків світової фінансової та економічної кризи.

Зокрема, Виконавчим Віце-президентом Конфедерації роботодавців України О. Мірошниченком було висловлено конкретні претензії до уряду (зволікання з прийняттям важливих для країни законів про соціальний діалог, державно-приватне партнерство тощо; відсутністю прозорої системи державних закупівель, завдяки чому не підтримується національний товаровиробник) та соціальним партнерам (зволікання із розробкою колективних угод нового типу, зацикленість на реалізації нереальних зобов’язань чинної Генеральної угоди тощо).

Представники міжнародних організацій та інституцій висловили власну точку зору з приводу ситуації із розвитку кризи в Україні, базуючись на офіційних економічних, статистичних даних, інтерв’ю з представниками соціальних партнерів тощо.