..

 

Відбулося перше засідання тристоронньої робочої групи з питань опрацювання зауважень та коментарів експертів МОП до проекту Трудового кодексу України

17 черв. 2009

16 червня 2009 року відбулося перше засідання тристоронньої робочої групи з питань опрацювання зауважень та коментарів експертів МОП до проекту Трудового кодексу України. в засіданні прийняли участь представники всіх сторін соціального діалогу. Дискусія точилася виключно навколо коментарів та зауважень до проект Трудового кодексу експертів МОП.
Разом з цим, представники сторони роботодавців, базуючись на зазначених коментарях, виступили з консолідованою позицією, яка, зокрема, стосувалася:
-       виключення права працівників на участь в управлінні юридичною особою;
-       права роботодавців самостійно та без зайвих обтяжень приймати власні нормативні акти;
-       зазначенні права роботодавців відмовляти особі у прийомі на роботу;
-       категорій осіб, щодо яких не встановлюється випробування та осіб, які мають право на переважне залишення на роботі при проведенні скорочення тощо.
Слід вказати, що зазначені позиції не знайшли підтримки соціальних партнерів та були віднесені до категорії «розбіжності», які будуть вирішуватися на засіданні Комітету ВРУ з питань соціальної політики та праці.