..

 

Завершився україно-шведський семінар-практикум «Переговори і угоди як найважливіший механізм індустріального розвитку та кризового менеджменту»

1 лип. 2009

«Переговори і угоди як найважливіший механізм індустріального розвитку та кризового менеджменту» під такою назвою, 23-24 червня, відбувся семінар-практикум організований робочою групою «Діалог на ринку праці - Україна».
 
У семінарі брали участь: Віце-президент Конфедерації роботодавців України, Олексій Мірошниченко, Виконавчий директор Федерації металургів України, Сергій Притоманов, а також представники Міністерства праці та соціальної політики України, Всеукраїнської асоціації роботодавців, Федерації роботодавців України, Федерації профспілок України, Міжнародної організації праці, Шведської асоціації роботодавців КФУ, Конфедерація вільних профспілок України, Конфедерація профспілок Швеції, Конфедерація професійних працівників Швеції
 
Широкий резонанс серед присутніх викликали презентації, які проводив виконавчий директор Федерації металургів України Сергій Притоманов. У своїй доповіді Сергій Притоманов коротко охарактеризував поточне стані гірничо-металургійної галузі України, оцінив положення України в порівнянні з іншими країнами.
 
Продемонструвавши презентацію «Індустріальна угода в Україні – необхідність, можливість і реальність – довгострокові і короткострокові перспективи» Сергій Притоманов висловив своє переконання, що для формування довгострокових угод між працедавцями і профспілками промислових галузей, потрібний новий "майданчик" - Індустріальна угода в Україні. Термін такої угоди має бути не менше 10 років.
 
Обговорення такої пропозиції продовжувалася під час роботи в секціях. За підсумками обговорення, сторони роботодавців і профспілок сформулювали свої основні принципи, на яких може будуватися Індустріальна угода в Україні.