..

 

Вдосконалення соціального діалогу на територіальному рівні

14 лип. 2009

9-11 липня 2009 року в м. Києві відбувся навчальний семінар "Спроможність сторін до ведення ефективного соціального діалогу на територіальному рівні" для секретарів та представників сторін Кримської Республіканської, обласних, Київської та Севастопольської міських тристоронніх соціально-економічних рад.
Організаторами семінару виступили Національна тристороння соціально-економічна рада при Президентові України, Міністерство праці та соціальної політики України за сприяння Регіонального представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі.
Цей семінар є другим із низки навчальних семінарів для представників регіональних тристоронніх соціально-економічних рад, скерованих на надання організаційно-методичної допомоги органам соціального діалогу всіх рівнів.
Семінар проводився з метою підвищення обізнаності секретарів територіальних тристоронніх соціально-економічних рад в питаннях репрезентативності профспілок, організацій роботодавців і порядку формування органів соціального діалогу в Україні та країнах Європейського Союзу та обміну досвідом щодо діяльності територіальних органів соціального діалогу в умовах фінансово-економічної кризи.
В рамках семінару було проведено тренінги з питань формування  складу територіальної тристоронньої соціально-економічної ради та спільного представницького органу для ведення колективних переговорів з укладання регіональної угоди.
Від сторони роботодавців України взяв участь у семінарі Голова Спільного представницького органу - Олексій Мірошниченко.