..

 

Угода про вільну торгівлю між Україною та Канадою

29 лип. 2009

27 липня 2009 року під головуванням директору департаменту торговельних переговорів та співробітництва з СОТ Міністерства економіки України В.О. Балути відбулася робоча нарада з метою проведення аналізу доцільності укладення Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою, зокрема, оцінки впливу майбутньої угоди на національну економіку. Для участі у нараді було запрошено посадових осіб Міністерства аграрної політики, Міністерства промислової політики, Міністерства транспорту та зв’язку, Міністерства фінансів та інших державних установ, а також представників громадськості – Ради національних асоціацій товаровиробників, Федерації роботодавців, Ради підприємців, Конфедерації роботодавців України тощо.
 
Присутнім на нараді було надано кратку характеристику торговельних відносин між Україною та Канадою з акцентом на те, що наразі обсяги торгівлі не відповідають потенційним можливостям обох країн, а негативне сальдо загального товарообороту за минулий рік склало 30, 1 млн.дол. США.
 
Враховуючи вищезазначене, Мінекономіки ініціює підготовку узагальнюючого висновку щодо можливих наслідків для секторів національної економіки запровадження режиму вільної торгівлі у двосторонніх відносинах, для чого закликає зацікавлені міністерства, відомства, асоціації українських товаровиробників здійснити експрес-оцінку наслідків можливого  підписання україно-канадської Угоди про вільну торгівлю.

Всі висновки щодо економічного ефекту від запровадження режиму вільної торгівлі між Україною та Канадою мають бути проаналізовані Міністерством економіки та надані до Уряду для підведення остаточних підсумків щодо доцільності укладення такої Угоди.