..

 

Відбувся семінар "Консолідація правових та інституційних засад соціального діалогу в Україні: досягнення технічного проекту МОП та подальші стратегії"

28 вер. 2009

Під час семінару, що відбувся 28 вересня 2009 року, учасники підвели підсумки діяльності Проекту МОП з соціального діалогу в Україні протягом 2001-2009 рр. на основі результатів незалежної оцінки та обговорили стратегії подальших дій тристоронніх партнерів щодо розвитку соціально-трудових відносин в Україні.
 
Обговорюючи цілі та досягнення Проекту Національний координатор Проекту МОП з соціального діалогу Василь Костриця зазначив, що основні цілі які були поставлені перед проектом, а саме гармонізація законодавства із стандартами Європейського Союзу та міжнародними стандартами, а також створення інституційної структури для соціального діалогу – досягнуті. При цьому він відмітив, що особливого впливу реалізація проекту зазнала від надмірної політизації соціального діалогу, що відтягнуло в часі прийняття Закону України "Про соціальний діалог" (закон був повністю прийнятий у липні 2007 року напередодні розпуску ВР). "Трудовий кодекс України", що був підготовлений за технічної підтримки Проекту прийнятий у першому читанні 20 травня 2008 року 386 голосами, кількість розбіжностей зменшена до 4, а текст підготовлено до другого читання», - відмітив В.Костриця.
 
Від Спільного представницького органу(СПО) сторони роботодавців на національному рівні взяли участь у семінарі: Заступник голови СПО, в.о. президента Всеукраїнської асоціації роботодавців В'ячеслав Биковець, керівник Секретаріату СПО, Генеральний директор Федерації роботодавців України Василь Надрага. Від Конфедерації роботодавців України участь у семінарі взяла Директор департаменту зв‘язків з громадськістю та комунікаціям Анна Шевченко-Атепалихіна.