..

 

Представник Конфедерації роботодавців України взяв участь у Європейському бізнес-саміті

5 бер. 2008

В Брюселі (Бельгія), 21-22 лютого 2008 року, відбувся черговий Європейський бізнес-саміт (European Business Summit), присвячений глобальній темі "Створюючи економіку дружньою до навколишнього середовища" (Greeninig the economy: new energy for business).
 
На саміті були присутні представники більше ніж 300 компаній, організацій та установ, в тому числі і представник Конфедерації роботодавців України. Доповідачами на пленарних дискусіях та круглих столах були представники вищого управлінського рівня компаній, чинні та колишні комісари Європейської комісії.
 
Основними темами, що піднімалися під час саміту, були:
     створення та функціонування світового ринку викидів СО2;
     створення необхідних умов для якісних змін у європейській економіці;
     аналіз стимулів до інвестування в екологічні ініціативи підприємств;
     проблеми ефективного функціонування енергетичного ринку Європи;
     безпека європейського енергетичного ринку та постачань;
     стимули відповідального споживання та перспективи утилізації відходів;
     іноваційний розвиток освітньої системи ЄС, зокрема, системи підготовки професійних технічних кадрів.
 
Особливо цікавим та новим видом діяльності на саміті було проведення "президентських дебатів" між президентом Європейської організації бізнесу "БізнесЄвро" (BusinessEurope) А. Сельєром та Президентом Європейської Комісії Х.М. Барозо. Під час дебатів останній представив дещо оновлену програму дій Європейської Комісії в контексті подальшої лібералізації умов діяльності європейського бізнесу, захисту внутрішнього трудового та енергетичного ринків, концепцію побудови Євро-Атлантичної економічної системи тощо.