..

 

Семінар з питань освітньої політики

26 лют. 2010

25 – 26 лютого 2010 року у Києві проходив семінар з питань освітньої політики «Ефективне використання ресурсів. Консолідація мережі шкіл в Україні: Які труднощі існують? Які можливості відкриваються?», який проводився в рамках спільної ініціативи Світового банку та Європейської комісії з розвитку людського капіталу в Україні.

У семінарі взяли участь заступник Міністра освіти і науки України Павло Полянський, заступник Міністра економіки України Юрій Вітренко, представники Конфедерації роботодавців України, Міністерства праці та соціальної політики України, Академії педагогічних наук України, Державної служби зайнятості, місцевих органів влади, співробітники та експерти Світового банку та Європейського фонду навчання (ЄФН), керівники навчальних закладів. 

У ході семінару було обговорено можливості оптимізації ресурсів, які має Україна в сфері освіти, варіанти кращого та більш ефективнішого використання наявних фондів та широкої мережі навчальних закладів для професійної та загальної середньої освіти.

Учасники семінару відзначали необхідність проведення системних реформ в сфері освіти разом із реформою адміністративного управління, бюджетування, а також потребу впровадження профільної підготовки учнів після отримання базової загальної середньої освіти.