..

 

Відбулося засідання робочої групи з опрацювання розділу “Соціальний діалог” Генеральної угоди

29 квіт. 2010

28 квітня ц.р. відбулось чергове засідання робочої групи з опрацювання розділу “Соціальний діалог” Генеральної угоди. На засіданні було обговорено структуру розділу. Так, загальні положення щодо соціального діалогу, процедура проведення консультацій та обмін інформацією міститимуться в основній частині розділу, порядок здійснення соціального діалогу з розробки проектів нормативно-правових актів, що є предметом Генеральної угоди – в додатку до угоди. За пропозицією роботодавців порядок здійснення соціального діалогу проводитиметься із соціальних, економічних та трудових відносин, що відповідає нормам, закладеним до проекту Закону України «Про соціальний діалог в Україні».

Сторона профспілок на наступне засідання робочої групи надасть доопрацьовані редакції положень щодо можливості застосування порядку ведення соціального діалогу на галузевому, регіональному, виробничому рівнях та інших положень. 

Текст розділу, сформований за результатами засідань робочих груп від 23.04.10 та від 28.04.10, рекомендовано винести на розгляд спільної робочої комісії сторін власників і профспілок 11 травня ц.р.