..

 

Роботодавці корегують проект Закону

29 черв. 2010

Сьогодні на засіданні Урядового комітету з питань економічної політики було розглянуто низку проектів Законів України. Один з них - «Про внесення змін до деяких Законів України щодо регулювання стану платіжного балансу».
Під час обговорення позицію роботодавців висловив Голова Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні Олексій Мірошниченко. Зокрема, він зазначив, що рішенням Конституційного Суду України з цього питання Кабінету Міністрів України надавалися повноваження зменшувати та скасовувати тимчасову надбавку до діючих ставок ввізного мита на деякі товари згідно з процедурою, визначеною міжнародними угодами України шляхом видання відповідної постанови, а також продовжувати їх дію.
Роботодавці підтримують рішення КС України, що відповідно до конституційних положень право встановлювати (скасовувати) загальнодержавні податки і збори (обов’язкові платежі), включаючи ввізне мито та розмір тимчасової надбавки до діючих ставок ввізного мита, належить до законодавчих повноважень Верховної Ради України.
Олексій Мірошниченко запропонував доопрацювати з фахівцями СПО зазначений проект Закону України.