..

 

Представники влади і громадянського суспільства просуваються на шляху розробки Національної концепції розвитку соціальної відповідальності бізнесу в Україні

16 вер. 2010

15 вересня відбулося чергове засідання Консультативної ради з розробки проекту Національної Концепції розвитку соціальної відповідальності бізнесу в Україні при Комітету ВРУ з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва.
 
Учасники робочої групи заслухали та обговорили результати дослідження сприйняття соціальної відповідальності бізнесу (СВБ) в Україні. Як свідчать попередні результати дослідження, рівень сприйняття та розуміння СВБ в Україні практично не змінився за          5 років, при цьому перші місця у парадигмі корпоративної соціальної відповідальності серед підприємств України традиційно займають благодійність та робота з персоналом.
 
Також учасники робочої групи затвердили структуру майбутньої концепції та домовилися приступити до опрацювання самої Концепції після сформування Науковим секретарем групи першого проекту її тексту.

Тішить, що розробка Національної Концепції розвитку соціальної відповідальності бізнесу в Україні відбувається на фоні схвалення міжнародного стандарту ISO 26 000 «Керівництво з соціальної відповідальності», за прийняття якого також проголосувала й Україна.