..

 

Керівники підприємств санаторно-курортної галузі України отримали практичні рекомендації з реалізації механізму захисту бізнесу

30 бер. 2008

27 березня 2008 року у Києві відбувся практичний семінар «Організації роботодавців – механізм захисту бізнесу. Практичні рекомендації», який був організований Федерацією роботодавців у сфері туризму України.
 
Серед учасників семінару були Голова Федерації роботодавців у сфері туризму України Павло Цируль, Виконавчий директор Федерації туризму Алла Кондратюк, голови обласних організацій роботодавців Федерації туризму, керівники підприємств санаторно-курортної галузі України, а також Виконавчий Віце-президент Конфедерації роботодавців Олексій Мірошниченко, та директор департаменту Конфедерації Кирило Ткаченко.
 
В своєму виступі Олексій Мірошниченко розповів про практичний досвід використання механізмів соціального партнерства щодо захисту інтересів роботодавців, необхідність налагодження двостороннього зв’язку між виконавчим органом та підприємствами з метою аналізу проблем галузі та їх подальшого вирішення. Також він звернув увагу учасників семінару на те, що ефективно захищати свої права можливо тільки за умови активної співпраці із соціальними партнерами та поєднання зусиль, наголосивши при цьому, що чинне законодавство надає організаціям роботодавців відповідні інструменти.
 
Кирило Ткаченко поінформував учасників семінару про розробку фахівцями Конфедерації роботодавців України разом із національними експертами Європейського фонду освіти (www.etf.europa.eu) проекту Концепції Національної системи кваліфікацій та реалізацію пілотного проекту з розробки професійних стандартів в галузі харчування разом із мережею ресторанів «Козирна Карта».
 
Учасники семінару висловили впевненість в необхідності використання на практиці знань, які вони отримали під час семінару та зацікавленість у розробці професійних стандартів.