..

 

Надаємо пропозиції до проекту Загальнодержавної цільової програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2012-2016 роки

30 вер. 2011

29 вересня 2011 року відбулась робоча нарада, на якій представники всеукраїнських, галузевих та регіональних організацій роботодавців обговорили проблемні питання в сфері охорони праці та намітили напрямки необхідних змін. Слід зазначити, що ситуація в сфері охорони праці буде розглянута на розширеному засіданні Кабінету Міністрів України, яке відбудеться наприкінці жовтня 2011 року.

Крім цього, розпорядженням Уряду від 31 серпня 2011 року № 889-р Держгірпромнагляду України разом з СПО роботодавців, СПО профспілок та Фондом соціального страхування від нещасних випадків на виробництві доручено розробити проект Загальнодержавної цільової програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2012-2016 роки.

СПО роботодавців планує взяти активну участь у розробці цього документа, в якому буде акумульовано багато практичних завдань і заходів, що сприятимуть поліпшенню ситуації в сфері охорони праці. У зв’язку з цим, СПО роботодавців запрошує всі зацікавлені організації роботодавців, підприємства, установи та громадян взяти активну участь у підготовці пропозицій та висловлює готовність до співпраці і обговорення ініціатив в сфері поліпшення стану безпеки та гігієни праці.

Свої пропозиції щодо проблемних питань в сфері охорони праці, а також щодо конкретних положень Загальнодержавної програми та заходів, які можуть бути реалізовані в рамках виконання цієї Програми можна надсилати до 10 жовтня поточного року, на адресу fss@fru.org.ua, або на тел./факс 251-70-32.

Звертаємо увагу на те, що процедура розробки державних цільових програм визначена постановою КМУ від 31 січня 2007 року № 106 «Про затвердження Порядку розроблення та виконання державних цільових програм» (можна знайти тут: http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=106-2007-%EF ).
У зв’язку з цим, найбільш зручною формою подання пропозицій щодо заходів для включення  їх до Програми буде наступна таблиця.