..

 

Сучасні проблеми легкої промисловості були обговорені учасниками семінару представників галузі легкої промисловості України

26 жовт. 2011

26 жовтня 2011 року представник Конфедерації роботодавців України взяв участь у семінарі представників галузі легкої промисловості України на тему «Якісна підготовка кваліфікованих робітників з числа безробітних для підприємств легкої промисловості в умовах сучасного ринку праці. Проблеми та шляхи їх вирішення».

Під час семінару учасниками піднімалися гострі питання функціонування галузі в складних умовах сьогодення – професійна підготовка і перепідготовка працівників легкої промисловості, проблеми та завдання щодо укомплектування кадрами підприємств легкої промисловості, забезпечення молоді першим робочим місцем, професійна орієнтація тощо.

Директор департаменту з питань розвитку трудового потенціалу Конфедерації Родіон Колишко у своїй доповіді на тему «Європейський досвід створення належних умов для забезпечення країни трудовим потенціалом, професійних освітніх послуг, надання якісної професійно-технічної підготовки з урахуванням вимог ринку праці», зокрема, зазначив, що «одним з першочергових завдань для України, як і для більшості країн Європейського регіону сьогодні є розбудова економіки, яка базується на знаннях. Невід’ємною умовою такої розбудови, безперечно, є підготовка кваліфікованих професійних кадрів, що є запорукою якості продукції, складовою технологічного забезпечення виробництва».

Учасники семінару обговорили проект рекомендацій, що включає конкретні пункти, спрямовані на полегшення ситуації із кадровим забезпеченням у галузі, та прийняли рішення направити його до Кабінету Міністрів України.