..

 

Національна служба посередництва і примирення підтвердила репрезентативність Конфедерації роботодавців України

23 лист. 2011

Сьогодні у приміщенні Національної служби посередництва і примирення відбулося вручення свідоцтва репрезентативності Конфедерації роботодавців України. Свідоцтво Президентові Конфедерації Олегу Шевчуку вручив Голова Національної служби посередництва і примирення Олександр Окіс.
 
Визнання репрезентативності Конфедерацією роботодавців є знаковою подією у русі роботодавців та дозволяє їй  відповідно до Закону України "Про соціальний діалог в Україні" брати участь у колективних переговорах з укладення генеральної угоди, делегувати представників до Національної тристоронньої соціально-економічної ради, до органів управління  фондами загальнообов’язкового державного соціального страхування та інших тристоронніх органів соціального діалогу тощо.
 
Конфедерація – одна з потужних організацій роботодавчого руху в країні, відсьогодні вона отримує новий поштовх у розвитку.
 
За словами Голови Національної служби посередництва і примирення Олександра Окіса, процедура перевірки Конфедерації була хоч і тривалою, але нескладною. Оскільки організація та її активісти мають серйозну вагу на різних ринках української економіки та досвід у співпраці із органами державної влади.
 
У свою чергу, Президент Конфедерації роботодавців України Олег Шевчук висловив припущення, що підтвердження репрезентативності організації надасть нові можливості для активізації соціального діалогу. «З кожним днем рух роботодавців стає все більш впливовим в Україні та світі. Фактично наша позиція безпосередньо, чи опосередковано впливає на формування та реалізацію державної політики. Ми відчуваємо, що сьогодні маємо достатньо можливостей для того, аби довести владі думку роботодавців із ключових для нас питань. Ми сподіваємося, що практика конструктивного соціального діалогу триватиме і надалі. Адже саме в цьому є запорука успішного соціально-економічного розвитку держави».