..

 

Роботодавці взяли участь у роботі круглого столу із залучення бізнесу до надання соціальних послуг

23 лист. 2011

22 листопада 2011 року за ініціативи Інституту демографії та соціальних досліджень імені М. В. Птухи НАН України відбувся круглий стіл, присвячений механізму надання соціальних послуг.

Серед основних питань, що обговорювалися під час заходу, були визначення необхідності надання соціальних послуг, уніфікація системи адміністрування соціальних послуг, орієнтованих на різні групи населення, фінансування соціальних послуг та оцінка їх ефективності.

Виконавчий Віце-президент Конфедерації роботодавців України Олексій Мірошниченко, який взяв участь у роботі круглого столу, зазначив, що якщо мова йде про залучення бізнесу, який є орієнтованим на отримання прибутку, до механізмів надання соціальних послуг, то держава має подбати про механізми його стимулювання. Адже існуючі приклади із такого залучення (перевезення приватним громадським транспортом пільгових категорій населення та постійні затримки відповідних компенсацій приватним перевізникам) не надихають бізнес до продовження співпраці із державою у цій площині. Інша мова про надання певних послуг в межах корпоративної соціальної відповідальності, але це - виключно добровільна справа бізнесу, яка, здебільшого, економічно не мотивована.