..

 

Український бізнес зацікавлений в активізації економічної співпраці України та Європейського Союзу

19 груд. 2011

ВАРШАВА, 19 грудня 2011 – Українські роботодавці зацікавлені в активізації економічної співпраці України та Європейського Союзу.

«Ми зацікавлені в активізації торгівельних відносин України та Європейського Союзу, залученні європейських інвестицій і технологій в українську економіку», – заявила заступник Голови Ради Федерації роботодавців України Ганна Безлюдна під час зустрічі Організації Роботодавців Польщі з питань «Східного партнерства», що відбулась у Варшаві.

За словами Ганни Безлюдної, Україна є однією з країн «Східного партнерства», яка найменше використовує переваги близькості до європейського ринку. Якщо експорт Вірменії, Грузії, Азербайджану, Молдови, Білорусі в Європу досягає майже 50% від загального обсягу експорту цих країн, то Україна експортує до ЄС менше 30% своєї продукції.

«Голова Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ поставив основну задачу – сприяти тому, щоб Україна стала одним із лідерів за умовами ведення бізнесу та сприятливому інвестиційному клімату», – сказала Ганна Безлюдна. «Це прагматична мета, реалізація якої позитивно позначиться, в тому числі, на інтеграції України у європейський економічний простір», – відмітила заступник Голови Ради ФРУ.

При цьому, на думку Ганни Безлюдної, Європейський Союз не менш зацікавлений у великому освоєнні українського ринку, оскільки в Європі зараз не вистачає внутрішніх ресурсів, щоб справитися з тривалою фінансової кризою. «А Україна – це один з найбільших ринків Європи, темпи росту якого у 2011 році за прогнозами експертів перевищать середні темпи росту економіки ЄС на 3%», – резюмувала Ганна Безлюдна.

До відома
«Східне партнерство» – проект Європейського Союзу, направлений на розвиток відносин з шістьма країнами: Україною, Молдовою, Азербайджаном, Вірменією, Грузією та Білоруссю.