..

 

Розвиток малого та середнього бізнесу допоможе Україні увійти G20 – Дмитро Фірташ

28 бер. 2012

Україні необхідно розвивати малий і середній бізнес, щоб вийти до числа країн із найвищими темпами економічного зростання. Про це заявив Глава Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ під час зустрічі з Головою Ради Міністрів Автономної Республіки Крим Анатолієм Могильовим, а також із керівниками і власниками малих і великих підприємств Криму. «Увійти до G20 без малого і середнього бізнесу – неможливо», – сказав Дмитро Фірташ.

За словами Глави українських роботодавців, сьогодні власники невеликого бізнесу стикаються із затягуванням процесу реєстрації підприємств та корупцією. «Лише на реєстрацію підприємств в Україні необхідно 24 дні, тоді як в Європі – всього 16. Тобто, українці витрачають вісім зайвих днів», - сказав Глава ФРУ Дмитро Фірташ. 

Як результат, 80% людей, які намагаються заснувати малий і середній бізнес не можуть цього зробити. «У них немає на це грошей, і вони розуміють, що можуть не пройти все коло дозвільної системи», - підкреслив Глава Федерації. 

Щоб змінити ситуацію, роботодавці на всіх рівнях мають відкрито говорити владі про існуючі проблеми. «Лише так можна досягти позитивного для економіки результату», - відзначив Дмитро Фірташ.

Він навів приклад впливу об'єднання французьких працедавців MEDEF на економічну політику уряду країни. «У Франції 700 тисяч членів Федерації роботодавців. Її основу складає малий та середній бізнес. І, безумовно, позиція бізнесу має значний вплив на формування економічної політики Франції», – підкреслив Дмитро Фірташ.

Нині в Україні більше 80 державних органів мають право перевіряти підприємства, а 21 контролююча структура може припинити діяльність підприємства.